BLUEAIR Прочистувач на воздух Classic 280i

 • Брза Достава

  Достава за 2-3 работни дена
 • Враќање на производ

  Потрошувачот има право да го замени производот што има соодветен квалитет во рок од 15 дена, доколку тој не одговара во однос на формата, големината, моделот, бојата, бројот или од други причини. Замената се врши ако производот не бил употребуван, ако е сочуван изгледот на производот, употребните својства, пломбите, фабричките етикети
 • Секога автентични

  Ние продаваме само 100% автентични производи
 • 100% Безбедно купување

  За нарачаните производи плаќате при приемот. Не Ви е потребна кредитна картичка за да направите нарачка.

30,249.00ден 34,800.00ден

Преглед на производот

– Интегрирани сензори за квалитет на воздухот
– Wi-Fi овозможено
– Прочистува до: 26 m2

Опис

Добредојдовте во Blueair Classic 280i. Нашиот вечен дизајн е овозможен со Wi-Fi и доаѓа со интегрирани сензори за квалитет на воздух. Резултатот? Овој тивок, високо ефикасен прочистувач на воздух ви дава поголема контрола врз квалитетот на воздухот во вашиот дом. Одлично за мали простории за чист воздух кој е практично е ослободен од алергени и предизвикувачи на астма.

Безвременски квалитет, солидни перформанси
Нашата водечка палета на Класични прочистувачи на воздух која обезбедува сигурни решенија за поздрав живот за вас и вашето семејство. Всушност, тие се толку сигурни што нордискиот независен тест институт Тестфакта му додели на Blueair Classic 405 “Најдобар во тест” за највисок капацитет и перформанси. Но, можете да им верувате на сите наши класични пречистувачи на воздух за да ги отстраните предизвикувачите на алергија и астма и другите загадувачки материи во воздухот од внатрешниот воздух.

Зошто функционира: HEPASilentTM технологијата на Blueair
Патентираната HEPASilentTM технологија во рамките на Класичниот прочистувач на воздух ви обезбедува на вас, вашето семејство и пријателите да дишат воздух без загадувачи, толку чист што веднаш ќе ја забележите разликата. Тој го обединува најдоброто во електростатичката и механичка филтрација, со револуционерна комбинација на напредни филтри и за полнење на честички кои работат заедно за да се осигурате дека добивате супериорни резултати.

Процесот на прочистување се случува во три подеднакво важни чекори: 1. Моќниот вентилатор го влече воздухот во прочистувачот на воздухот. 2. Воздушните честички минуваат низ комората за полнење на честички. 3. Како што загадениот воздух тече низ филтерот, наелектризираните честички се прилепуваат на полипропиленските влакна. Дури и на најниско ниво, нашите прочистувачи на воздух Blueair постигнуваат висока ефикасност на филтрација на честичките во воздухот до 0,1 микрони во големина.

Грижа за вашите најблиски
Многу од нас трошат до 90% од нашето време во затворен простор, а внатрешниот воздух е до пет пати повеќе загаден од надворешниот воздух. Со вашиот Класик, ќе се ослободите од 99,97% од сите загадувачи. Кога станува збор за децата, тие се почувствителни на загадувањето на воздухот, бидејќи нивните бели дробови, мозокот и имунолошкиот систем сè уште се развиваат. Тие исто така дишат побрзо од возрасните, што значи дека тие земаат повеќе воздух во однос на нивната телесна тежина. Неодамнешните истражувања покажуваат дека детските бели дробови и мозоци се подобруваат кога дишат чист воздух.

Карактеристики на производот:

 • Интегрирани сензори за квалитет на воздухот
 • Wi-Fi овозможено
 • Прочистува до: 26 m2
 • Гаранција 2 години

Smoke-stop Filter

За отстранување на гасовитите загадувачи, како што се чадот од цигари или испарливите органски соединенија (VOCs). SmokeStop ја користи истата патентирана HEPASilent технологија како нашите филтри за честички за отстранување на 99,97% од штетните честички како што се поленот и прашината од воздухот.

Particle Filter

Отстранува 99,97% од честичките во воздухот како што се полен, прашина и првут од миленичиња. Комбинацијата од електростатско и механичко филтрирање значи помалку густа филтерски медиум и Whisper-Silent испорака на чист воздух.

HEPA Silent Technology

HEPA Silent технологијата ги обединува најдоброто во електростатичката и механичката филтрација. Нејзината револуционерна комбинација на напредни филтри и инкапсулирани комори за полнење на јонски честички осигурува дека вашиот Blueair прочистувач обезбедува резултати далеку подобри од само механичката или електростатичката технологија.

WI-FI

Користете ја апликацијата Blueair Friend за контролирање на функции како што се брзината на вентилаторот, LED светлото, детската брава и ноќниот режим на вашиот поврзан воздушен прочистувач. Можете да го вклучите и исклучите далечински со апликацијата Blueair Friend, за да бидете сигурни дека секогаш ќе дишете чист воздух кога ќе пристигнете дома или на своето работно место.

Smartphone control

Контролирајте го вашиот Wi-Fi поврзан уред од вашиот паметен телефон со апликацијата Blueair Fiend. Променете ги функциите како што се брзината на вентилаторот, детската брава и др. бежично каде и да сте, за да бидете сигурни дека секогаш имате пристап до чистиот воздух. Апликацијата Blueair Friend, исто така, ќе ви помогне да го следите квалитетот на внатрешниот и надворешниот воздух и ви препорачува да превземете мерки за да останете здрави.

Integrated air monitor

Интегрираниот монитор за воздух ги проверува нивоата на честички и гас во воздухот и автоматски ја прилагодува брзината на вентилаторот за да го одржува внатрешниот воздух на највисоко можно ниво на чистота.