WINIX Прочистувач на воздух Zero N

 • Брза Достава

  Достава за 2-3 работни дена
 • Враќање на производ

  Потрошувачот има право да го замени производот што има соодветен квалитет во рок од 15 дена, доколку тој не одговара во однос на формата, големината, моделот, бојата, бројот или од други причини. Замената се врши ако производот не бил употребуван, ако е сочуван изгледот на производот, употребните својства, пломбите, фабричките етикети
 • Секога автентични

  Ние продаваме само 100% автентични производи
 • 100% Безбедно купување

  За нарачаните производи плаќате при приемот. Не Ви е потребна кредитна картичка за да направите нарачка.

11,990.00ден 13,800.00ден

Преглед на производот

– Тежина 6.2 kg
– Димензии 35 X 27 x 45 cm
– Оптимална површина (AHAM) 15м2
– Максимален проток 330m3/h
– Гаранција 2 години
– Брзини на вентилатор 4 (ноќна, спора, средна, брза)

Опис

WINIX ZeroN прочистувач на воздух со сензор за ПМ честички. Прочистувачот сам ја регулира брзината со помош на претцизниот сензор за ПМ честички. Прочистува од ПМ честички, полен, редуцира чад од цигари, бактерии, вируси, хемикалии. Го прочистува воздухот во 3 фази на прочистување, префилтер, филтер со активен јаглен (Coated Deodorization Carbon Filter) кој ги редуцира хемикалиите, вистински ХЕПА филтер кој ги филтрира ПМ честичките поголеми од 0,3 микрометри (PM2.5, PM10). Прочистувачот е наменет за спални соби, канцеларии или помали простории. Префилтерот е од ткаенина која може да се пере и има сет од два префилтри во различна боја, сива и кафеава.

Прочистува

 • БЕЗ ОЗОН – Уредите се безбедни бидејќи не произведуваат отровен озон
 • ПМ ЧЕСТИЧКИ – Ги отстранува ПМ честичките пололеми од 0,3 микрони (PM2.5, PM10)
 • ПРВУТ ОД МИЛЕНИЦИ – Го отстратнува првутот од милениците и ситни влакна
 • АЛЕРГИЈА – Го елеминира поленот од воздухот. Особено корисно за алергични
 • ХЕМИКАЛИИ – Активниот јаглен редуцира разни хемикалии

Совети:

 • Кога готвите исклучете го прочистувачот. Потоа проветрете ја просторијата и повторно вклучете го.
 • Кога проветрувате исклучете го прочистувачот.
 • За алергични или за поголем степен на прочистување ставете го прочистувачот рачно на поголема брзина.
 • Не го користете прочистувачот во простории со јаки одори.
 • Чистете го префилтерот редовно.

Спецификација

 • Тежина 6.2 kg
 • Димензии 35 X 27 x 45 cm
 • Оптимална површина (AHAM) 15м2
 • Максимален капацитет (Според ECARF)  45м2 (за 1 час на најголема брзина ќе редуцира 95% од честичките поголеми од 3 микрометри)
 • Максимален проток 330m3/h
 • Гаранција 2 години
 • Брзини на вентилатор 4 (ноќна, спора, средна, брза)
 • Ниво на бучава 26db – 47db
 • Тип на мотор BLDC (без четкици, потивок, долг век на живот)
 • Тајмер Нема
 • VOC сензор Нема
 • Сензор за честички Има
 • Моќност 3W – 40W
 • Режим на работа рачен, автоматски – денски/ноќен. Автоматскиот режим го контролира сензорот за ПМ честички и во зависност од загаденоста ја регулира брзината.
 • Промена на хепа филтри 6 – 12 месеци
 • Промена на филтер со активен јаглен 3 месеци (4 филтри годишно, вклучени)
 • Боја Бела. Префилтер сив и кафеав.
 • Напојување 220V
 • Упатство за употреба EN-FR-ES-DE-IT-NL-PL
 • Произведено во Кореја

Филтер

Со самиот уред e вкчучен сет филтри (4 филтри со активен јаглен и еден ХЕПА филтри). Филтрите со актвен јаглен се менуваат на 3 месеци, хепа филтрите се менуваат од 6-12 месеци, во зависност од условите на користење.