WINIX Прочистувач на воздух U450

 • Брза Достава

  Достава за 2-3 работни дена
 • Враќање на производ

  Потрошувачот има право да го замени производот што има соодветен квалитет во рок од 15 дена, доколку тој не одговара во однос на формата, големината, моделот, бојата, бројот или од други причини. Замената се врши ако производот не бил употребуван, ако е сочуван изгледот на производот, употребните својства, пломбите, фабричките етикети
 • Секога автентични

  Ние продаваме само 100% автентични производи
 • 100% Безбедно купување

  За нарачаните производи плаќате при приемот. Не Ви е потребна кредитна картичка за да направите нарачка.

20,990.00ден 24,150.00ден

Преглед на производот

Тежина 8.5kg
– Димензии 36 X 52 x 69 cm
– Оптимална површина (потврдена од AHAM) 45м2
– Антибактериски третмант CleanCel
– Далечински управувач Вклучено
– Гаранција 2 години

Опис

Winix Signature U450 прочистувачи на воздух користат напредни технологии кои чистат ПМ честички, прав, полен, првут од домашни миленици, чад, спори од мувла, редуцираат разни хемикалии што се присутни во вашиот дом. Особено препорачлив за пушачи поради активниот јаглен во гранули и високо квалитетниот хепа филтер, кој може да се испере 1-2 пати со дестилирана вода. VOC сензор (сензор за мириси и хемикалии). Го прочистува воздухот во пет фази на прочистување, префилтер кој се пере ги филтрира крупните честички, CleanCell технологијата ги неутрализира бактериите и вирусите. Хепа филтерот со ефикасност од 99,97% ги филтрира честичките поголеми од 0,3 микрометри (PM2.5, PM10). Напреден филтер со активен јаглен (AOC, advanced odor contol) абсорбира разни хемикалии од воздухот. PlasmaWave™ технологијата ги разградува хемикалиите, бактериите, вирусите и други штетни честички на молекуларно ниво. 4 брзини на работа. Уредот има сензор за мириси и хемикалии.

Прочистува

 • БЕЗ ОЗОН – Уредите се безбедни бидејќи не произведуваат отровен озон
 • ПМ ЧЕСТИЧКИ – Ги отстранува ПМ честичките пололеми од 0,3 микрони (PM2.5, PM10)
 • БАКТЕРИИ И ВИРУСИ – HEPA филтерот во комбинација со PlasmaWave® технологијата ги редуцираат бактериите и вирусите
 • ПРВУТ ОД МИЛЕНИЦИ – Го отстратнува првутот од милениците и ситни влакна
 • АЛЕРГИЈА – Го елеминира поленот од воздухот. Особено корисно за алергични
 • СПОРИ ОД МУВЛА – Ги отстранува спорите од мувла
 • ЧАД ОД ЦИГАРИ – Го редуцира чадот од цигари
 • ХЕМИКАЛИИ – Активниот јаглен редуцира разни хемикалии

Совети:

 • Кога готвите исклучете го прочистувачот. Потоа проветрете ја просторијата и повторно вклучете го.
 • Кога проветрувате исклучете го прочистувачот.
 • За алергични или за поголем степен на прочистување ставете го прочистувачот рачно на поголема брзина.
 • Не го користете прочистувачот во простории со јаки одори.
 • Чистете го префилтерот редовно.

Спецификација

 • Тежина 8.5kg
 • Димензии 36 X 52 x 69 cm
 • Оптимална површина (потврдена од AHAM) 45м2
 • Антибактериски третмант CleanCel
 • Далечински управувач Вклучено
 • CADR индекс (прав/полен/чад) 298/343/291 (507/583/498 m3/h)
 • Гаранција 2 години
 • Брзини на вентилатор 4 (спора, средна, брза, турбо)
 • Проток на воздух 84/186/300/500 m3/h
 • Ниво на бучава 27/38/50/60 db
 • Тип на мотор BLDC (без четкици, потивок, долг век на живот)
 • VOC сензор Има (volatile organic compounds, сензор за хемикалии и некои мириси)
 • Сензор за честички Нема
 • Моќност 11/20/40/110 W
 • Режим на работа рачен, автоматски – денски/ноќен. Автоматскиот е базиран на VOC сензор
 • Промена на касета со филтри 1 година
 • Боја Бела со сив/црн панел.
 • Напојување 220V
 • Сертификати AHAM, ECARF, Allergy.uk, RoHS, CE, California ARB
 • Упатство за употреба MK, EN
 • Произведено во Кореја

Филтер

Со самиот уред се вкчучени сет филтри во форма на касета. Касетата се состои од еден префилтер третиран со CleanCel, хепа филтер и премиум филтер со активен јаглен во гранули (AOC, advanced odor control). Филтрите треба да се променат на 1 година под претпоставка уредот да работи 24 часа секој ден. Филтрите можат да се перат со дестилирана вода но не повеќе од 3 пати во рамките на таа година.