Паметен брз полнач за акумулатор 12V 6A(SON-1206D)

899.00ден 2,100.00ден

Опис

 

SON-1206D е разноврсно решение за полнење со високи перформанси за оловно-киселински батерии од 12V. Со максимална моќност од 6 ампери, може брзо и ефикасно да полни и одржува широк спектар на типови акумулатори.

Полначот има дигитален дисплеј што го прикажува статусот на полнење, вклучувајќи напон, струја и процент на полнење. Вклучува и напредни алгоритми за полнење кои ги прилагодуваат параметрите за полнење врз основа на состојбата на батеријата, осигурувајќи дека таа се полни безбедно и ефикасно. Полначот, исто така, има повеќестепен процес на полнење што вклучува полнење на маса, полнење за апсорпција и полнење за да се осигура дека батеријата е целосно наполнета и одржувана.

Полначот е опремен и со повеќе безбедносни карактеристики за заштита и на полначот и на батеријата. Тие вклучуваат заштита од пренапон, краток спој и обратен поларитет, како и компензација на температурата за да се обезбеди безбедно полнење при екстремни температури.

SON-1206D е издржлив, сигурен и лесен за користење полнач кој е идеален за широк опсег на апликации, вклучувајќи автомобилска, поморска и RV употреба. Неговата компактна големина и лесен дизајн го олеснуваат транспортот и складирањето, а неговиот разновиден опсег на влезен напон од 100-240V AC го прави погоден за употреба и во домашни и во меѓународни поставки.

Севкупно, паметниот дигитален полнач за батерии SON-1206D е врвен избор за секој кој има потреба од високо-перформансно, разновидно и безбедно решение за полнење за нивните 12V акумулатори.

Ова се осумте функции кои ги поседува:

  1. Режим на одржување: ја одржува батеријата во целосно наполнета состојба, спречувајќи прекумерно празнење кое може да ја оштети батеријата.
  2. Пловечко полнење: ја одржува батеријата на соодветно ниво на напон без преполнување, спречувајќи сулфација.
  3. Температурна компензација: го прилагодува напонот на полнење врз основа на температурата на околината, обезбедувајќи безбедно ниво на напон за полнење.
  4. Откривање тип на батерија: Го детектира типот на поврзаната батерија и соодветно ги прилагодува параметрите за полнење.
  5. Автоматско откривање на напон: Автоматски го открива напонот на поврзаната батерија и соодветно го прилагодува полнењето.
  6. Автоматско откривање струја: Автоматски ја открива струјата на поврзаната батерија и соодветно го прилагодува полнењето.
  7. Автоматско откривање температура: Автоматски ја детектира температурата на поврзаната батерија и соодветно го прилагодува полнењето.
  8. Автоматско исклучување: Автоматски го исклучува полначот кога батеријата е целосно наполнета за да спречи преполнување.

polnac za akumulator